1) The new Object Repository Comparison Tool is
accessible from the Object Repository Manager. You can
use this tool to identify the differences between
objects in ........
A) two specified shared object repository files.
B) a Shared and a Local object repository files.
C) either Shared or Local object repository files.
D) two specified Local object repository files.

2) You can use the objects and methods of the
QuickTest .................... to write scripts that
automatically manipulate object repositories, instead of
performing these operations manually using the Object
Repository Manager.
A) Automation object model
B) Object Repository automation object model
C) Object Repository model
D) Object Repository Script Object model

3) You must convert object repository files from
QuickTest Professional 8.2.1 or earlier to the current
format before you can use them in QuickTest Professional
9.0 or later. Which method lets you do so.
A) Conversion method
B) Converge method
C) Convert method
D) None

4) You open the Object Repository window for a
specific component by choosing ..........
A) Resources > Object Repository
B) Tools > Object Repository
C) File > Object Repository
D) Help > Object Repository

5) In QTP 9 or above, Test objects can be stored in
two types of object repositories—........
A) a shared object repository and a Per-Action object
B) a shared object repository and a local object
C) a shared object repository and a Action object
D) Both A & C

6) The Object Repository Manager enables you to open
...... shared object repositories and modify them as
A) multiple
B) three
C) two
D) Seven

7) ........ Method Loads the specified object
A) Overload
B) Load
C) Both A & B
D) None

8) An object repository that is currently open by
another user is locked, is it possible to merge a locked
object repository.
A) Yes
B) No

9) You can manage the shared object repository
associations of a selected test using the ............
A) Associate Repositories dialog box
B) Object Repositories dialog box
C) Associate Repositories Manager dialog box
D) Object Repositories Manager dialog box

10) All changes you make to an object repository are
automatically updated in all components open on the same
computer that use the object repository as soon as you
make the change—even if you have not yet saved the
object repository with your changes.
A) True
B) False

11) If you want to modify an object stored in a shared
object repository, you can modify it.......
A) using the Object Repository Manager
B) you can modify it locally using the Object Repository
C) Both A & B
D) None of above

12) ................ Returns an ObjectRepositories
collection representing all object repository files
associated with the action.
A) Object Property
B) Automation Object Model
C) ObjectRepositories Property
D) OR PropertyAnswers


1) a 2) b 3) c 4) a 5) b 6) a 7) b 8) a 9) a 10) a 11) c 12)c